Wat betekenen 2 ondersteboven vraagtekens?

Veel van dezelfde talen die omgekeerde leestekens gebruiken, zoals het vraagteken ondersteboven, gebruiken ook ondersteboven uitroeptekens. Dit symbool gaat aan het begin en einde van een uitroep om de lezer de bedoeling van de uitroepverklaring te signaleren. Een uitroepende verklaring is alles wat krachtig wordt gecommuniceerd, of het nu gaat om een verklaring die bedoeld is om verrassing, een verklaring of een krachtig bevel over te brengen. Het ondersteboven vraagteken (¿) is een leesteken dat standaard is in het Spaans.

Dat is gewoon een echte Spaanse interpunctie. Het stelt een lezer in staat te weten dat de volgende verklaring een vraag is. Hetzelfde geldt voor het uitroepteken omdat het de lezer laat weten dat de komende verklaring een uitroep is. U moet vraagtekens ondersteboven plaatsen aan het begin van een vraag en aan het einde van een vraag.

Er zijn bijvoorbeeld duidelijke verschillen tussen de twee, het veelvuldige gebruik van hulpwerkwoorden zoals do en can aan het begin van vragen die in het Engels worden gesteld, maar niet in het Spaans, kan deze omgekeerde tekens nuttiger maken in de taal van Cervantes. Deze omgekeerde interpunctie maakt ook de combinatie van zowel vraagtekens als uitroeptekens mogelijk, iets waarvoor helaas geen equivalent is in andere talen zoals het Engels. In 1780 merkt Parkes op dat de koninklijke drukker „ze consequent gebruikte voor zowel vragen als uitroepen tijdens zijn nieuwe, gecorrigeerde vierdelige editie van Don Quichot. Een van de meest voorkomende keren dat je ondersteboven vraagtekens in het midden van een zin ziet, is met tagvragen, die worden gebruikt om te controleren of de spreker gelooft dat het waar is.

Deze omgekeerde markeringen zijn zowel handig als nauwkeurig, ze kunnen niet alleen aan het begin van een zin worden gebruikt, maar ook in de hoofdtekst van een zin om de exacte plek aan te geven waar de vragende of uitroeptoon begint. Als het niet aan het begin van een zin staat, wordt het aan het begin van de eigenlijke vraag in de zin geplaatst. Voor degenen die preventief buikpijn willen over wat een last het zal zijn om de omgekeerde markeringen te typen, geloof me als ik zeg dat het niet zo moeilijk is. Meestal worden echter alle vier (tekens) gebruikt met één leesteken aan de buitenkant van de zin en het andere leesteken aan de binnenkant van de zin.

Leave a Comment

Required fields are marked *